TELEFON: 021.310.65.62 sau 021.310.65.63

Ficatul este unul dintre cele mai complexe organe din corpul uman. Sănătatea fizică, dar în egală măsură și cea psihică, nu sunt de conceput  în afara funcţionalității sale normale.

Toate substanțele absorbite din intestinul subţire în urma digestiei (nutrienți, alcool, medicamente, suplimente alimentare, etc.) sunt dirijate mai întâi în ficat printr-o cale venoasă specială. Aici, în funcție de natura lor, sunt procesate prin reacții enzimatice de mare complexitate, apoi descărcate în circulația sanguină pentru a ajunge  la țesuturile de destinație.

Citeşte mai mult...

 

stones      

 

1.  Ce sunt pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi sau calculii renali se dezvoltă din săruri şi minerale care sunt transportate de urină.  Boala  în sine se numeşte litiază (renală).

Citeşte mai mult...
 
Medicina alopata (numita astfel odata cu aparitia medicine homeopate) reprezinta in tarile dezvoltate o majoritate covarsitoare (peste 90%) a sistemului de sanatate si ingrijiri medicale si se bazeaza pe administrarea de tratamente standardizate cu substante de sinteza in urma unor analize si investigatii efectuate cu ajutorul tehnologilor moderne. Este strans legata de dezvoltarea industriala si tehnologica a Europei Occidentale si Statelor Unite (industria chimica, folosirea razelor X si radioactivitatii, utilizarea electronicii si calculatoarelor , a ultrasunetelor., laserului). In pofida multor secole de empirism (perioada care poate fi privita ca o era a acumularilor cantitative), medicina alopata moderna este cel mai strans legata de principiile stiintei (fizica, chimie, biologie). Dezvoltarea ei spectaculoasa din ultimul secol este marcata de nume precum Erlich, Koch, Roentgen, Fleming, etc, dar si aspirina, albastrul de metilen, fenacetina, sulfanilamida, penicilina, raze X. Circuitele electronice si mai ales circuitele integrate au deschis calea tehnicilor de investigatie moderna precum tomografia computerizata, rezonanta magnetica nucleara, au crescut precizia tehnicilor bazate pe trasori radioactivi, PET-CT-ul, etc.
Citeşte mai mult...